Eerstelijns samenwerking Kakelbont Kinderpraktijk

Kakelbont Kinderpraktijk is een overkoepelende naam voor verschillende eerstelijns praktijken onder één dak. Wij bieden paramedische zorg aan kinderen in Bergen op Zoom en omgeving.

 

Eta Consenheim

 

Mijn naam is Eta Consenheim, trotse moeder van twee knullen. In 1990 ben ik in Breda afgestudeerd als fysiotherapeut, waarbij mijn eindscriptie "Een ervaring rijker" de verschillende motorische leerstrategiën van kinderen behandelde. De eerste jaren ben ik bewust veel ervaring op gaan doen als waarnemer bij verschillende praktijken, ziekenhuizen en instellingen voor meervoudig beperkte kinderen. Ook in Londen ( Engeland) heb ik een jaar gewerkt in een interdisciplinair team. Daar heb ik ervaren hoe door alle verschillende disciplines, toen al, werd gewerkt vanuit één hulpvraag van de patiënt/cliënt. In 2000 ben ik afgestudeerd als kinderfysiotherapeut in Rotterdam. En ben gaan werken in de fysiotherapiepraktijk van mijn moeder, Beatrix Consenheim-Schulte, een praktijk voor volwassenen en kinderen.

Kinderafdeling

De kinderafdeling groeide zo dat Yvonne van de Braak bij ons kwam werken en we voor de kinderen een nieuwe locatie nodig hadden. Dit werd in 2005 Kakelbont Kinderpraktijk. De naam is ontstaan door Villa Kakelbont van Pipi Langkous, hier mogen kinderen alles doen wat ze willen. Bij ons mogen kinderen alles leren wat ze willen! Inmiddels zijn we een heel team geworden wat met deze visie kinderen begeleid. En daar ben ik best wel trots op. Ik mag iedere dag op mijn werk gaan spelen en genieten van al het plezier en trots wat kinderen (en hun ouders) ervaren als het lukt! Wat een wereldbaan!
Naast het werken met kinderen behandel ik als algemeen fysiotherapeut ook volwassenen. Behandeling van volwassenen richt zich op mensen, van topsporter tot chronisch zieken en van jong tot oud, met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Samen met u breng ik eerst uw vraag goed in beeld. Daarna neem ik een lichamelijk onderzoek af. In overleg bepalen we dan een behandelplan. De behandeling kan onder andere bestaan uit massage, houdings- en bewegingsadviezen, leefstijl-coaching, functioneel oefenen en sinds mei 2021 ben ik ook dansant fysiotherapeut. Dans is een heerlijk middel om te komen tot bewegen en tegelijk meer energie ervaren. Mocht je vragen hebben, dan kun je me hier altijd over benaderen.
Voorbeelden van vragen waarmee u bij mij terecht kunt zijn:
• Pijn verminderen
• Fysiek sterker worden
• Rugklachten verminderen
• Bewegingsangst overwinnen
• Mobiliteit verbeteren
• Meer energie hebben
• Optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening
 
Als kinderfysiotherapeut en als algemeen fysiotherapeut ben ik ingeschreven in het KRF-NL( Kwaliteits-Register-Fysiotherapie-Nederland) van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie). Alleen BIG-geregistreerde fysiotherapeuten die aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vakoverleg voldoen en werken volgens de KNGF-richtlijnen, worden in dit register opgenomen.